Normandische flensjes

17 (17)
30 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
  2. Giet de melk in het kuiltje en voeg de eieren toe.
  3. Meng alles tot een homogeen en licht flensjesdeeg.
  4. Schil de appelen, haal het klokhuis er uit en snij ze in ringen (niet te dun!).
  5. Neem een antikleefpan en bak hierin 5 appelringen met een nootje Solo.
  6. Laat de appelringen mooi kleuren.
  7. Giet er vervolgens een lepel flensjesdeeg over.
  8. Bak het flensje aan de onderkant mooi goudgeel en draai het om.
  9. Als het niet lukt om het flensje met de pan om te wentelen, neem dan een bord waarop je het flensje omdraait en laat het daarna weer in de pan glijden.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Tina955 op 18 november 2014 om 03u42

Mmm.. Normandische flensjes... Je kan ze ook flamberen met calvados! Ook heel lekker!

Gepost door Solo op 21 november 2014 om 14u39

Hmm, lekker ideetje Tina!

Gepost door landuyt op 01 mei 2015 om 00u41

Super lekker

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?