Recept 45**** (16 stemmen)

Normandische flensjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pannenkoeken bakken

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
  2. Giet de melk in het kuiltje en voeg de eieren toe.
  3. Meng alles tot een homogeen en licht flensjesdeeg.
  4. Schil de appelen, haal het klokhuis er uit en snij ze in ringen (niet te dun!).
  5. Neem een antikleefpan en bak hierin 5 appelringen met een nootje Solo.
  6. Laat de appelringen mooi kleuren.
  7. Giet er vervolgens een lepel flensjesdeeg over.
  8. Bak het flensje aan de onderkant mooi goudgeel en draai het om.
  9. Als het niet lukt om het flensje met de pan om te wentelen, neem dan een bord waarop je het flensje omdraait en laat het daarna weer in de pan glijden.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Tina955 op 18 november 2014 om 02u42

Mmm.. Normandische flensjes... Je kan ze ook flamberen met calvados! Ook heel lekker!

Gepost door Solo op 21 november 2014 om 13u39

Hmm, lekker ideetje Tina!

Gepost door landuyt op 30 april 2015 om 22u41

Super lekker

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie