Recept 05 (0 stemmen)

normandische appeltaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

appelgebak

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. laat de rozijnen een nacht weken in de calvados
  2. verwarm de oven op 180 °
  3. schil de appels en snij ze in blokjes
  4. beboter een ronde bakvorm en bestooi hem met bloem
  5. klop de eidooiers op met de rietsuiker tot een witte massa
  6. voeg met een spatel de gezeefde bloem toe. klop de eiwitten op met een snuifje zout tot ze goed stijf zijn en in de pot blijven hangen.
  7. Voeg de rozijnen met calvados toe bij het eidooier mengsel en spatel voorzichtig het eiwit eronder
  8. meng de appelblokjes onder het beslag en doe dit in de bakvorm
  9. afbakken in een oven van 180° gedurende 60 min. Moest de taart te donker kleuren voor het einde van de baktijd kan men een stuk aluminiumfolie op de taart leggen.
  10. smakelijk
  11. opeten

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie