noorse zuurkoolschotel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetl boter
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 250 gr gesnipperde ui
  • 250 gr champignongs in schijfjes gesneden
  • 250 gr zuurkool
  • 4 dikke sneden hespeworst in reepjes gesneden
  • 2 teentjes look
  • 750 gr aardappelpuree(kan je op voorhand maken)
  • 2.5 dl hollandes saus(kan jeook op voorhand maken)
  • 1 eetl mosterd

Bereidingswijze

  1. smelt de boter en bak hierin de spekreepjes
  2. voeg als deze lichtbruin zijn de ui, champignons toe en bak paar minuutjes samen
  3. schep de zuurkool, hespeworst en look erdoor en breng op smaak met peper en zout
  4. vet nu je ovenschaal in en bedek de bodem met de puree
  5. verdeel nu het zuurkoolmengsel over de puree
  6. giet de hollandse saus erover waardoor je eerst de mosterd doorroerde en zet nog 10 min in voorverwarmede oven op 180┬░
  7. jammie........

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?