Recept 05 (0 stemmen)

Noorse boterham

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Lekker licht de lente in

tijd
15 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij het kreeftenvlees uit de staart en poten in fijne sneetjes. Maak het vlees los aan de binnenkant van het karkas en hou het bij om toe te voegen aan de vinaigrette.
  2. Giet 2/3 van de yoghurt in een kom, voeg de olijfolie toe en klop met een garde of vork. Voeg de granaatappelpitjes toe. Verdun met Aquavit tot een romig mengsel. Voeg de stukjes kreeft toe. Proef en kruid bij naar smaak.
  3. Smeer Becel Gold op je volkoren boterhammen en leg er de zalm op. Doe er de vinaigrette op met de stukjes kreeft. Werk af met wat oesterblaadjes of waterkers. Pas op: oesterblaadjes smaken heel zilt, dus je hoeft geen zout toe te voegen.
  4. Garneer met een koffielepel zalmeitjes. Op de stukjes kreeft leg je een mespunt vliegviseitjes.
  5. Dien op met een frisse salade.
  6. Deze Noorse boterham is een creatie van sommelier Eric Boschman.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?