Recept 45**** (3 stemmen)

Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kruid de tongfilets met pezo, rol ze op en prik ze vast.
  2. Kook de krielaardappelen beetgaar in gezouten water.
  3. Voor de champignonpuree:
  4. Borstel de champignons proper en hak ze fijn in de cutter.
  5. Snipper 4 sjalotjes fijn, stoof ze even in olijfolie en bedek ze dan met de gehakte champignons. Laat stoven tot alle vocht verdwenen is en werk af met 1 dl room.
  6. Pocheer de tongrolletjes 2 minuten in de visfumet, haal de tongrolletjes er uit en kook de visfumet tot 1/3 in.
  7. Voor de witte-wijnsaus:
  8. Snijd de resterende sjalot fijn en smoor in de witte wijn, voeg de ingekookte visfumet toe en laat inkoken tot sausdikte.
  9. Werk af met 1 dl room en de hoeveboter. Breng op smaak met pezo.
  10. Giet een sausspiegel op de warme borden, schik in het midden de champignonpuree en langs de rand afwisselend de tongrolletjes en een aardappel.
  11. Versier met gehakte peterselie.
  12. Dit gerecht is ook heerlijk met tongschar, pladijs, wijting...

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie