Nonnevotte Het traditionele gebak, dat hier hoofdzakelijk gegeten wordt met Carnaval ( en ruimschoots daarvoor ook al.
Bij het inluiden van het Carnavalsseizoen op 11 november.Dit typische Sittardse gebak wordt boven de grote rivieren STRIKKEN genoemd.
Bereidingswijze
Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit mengsel in het kuiltje.Smelt de boter,maar laat deze niet bruin worden.Giet de boter in het kuiltje en kneed alles tot een soepel deeg.Laat de deeg 1 uur rijzen en kneed het vervolgens nog eens door.Maak er,met 2 handen,rolletjes van en leg deze in een knoop(niet aantrekken).Laat de nonnevotten nog 20 min rijzen.Verhit het frituurvet tot 180C en bak de nonnevotten hierin bruin.Wentel ze,wanneer ze nog warm zijn,door de suiker.Eet ze warm of koud.
TIP 1
Je kunt ze ook nog invriezen.Laat ze dan ontdooien,zet de oven op 180 gr,en leg ze dan twee minnuten in de oven.Ze zijn dan weer heerlijk vers.
TIP 2
Je kunt ze ook in olie bakken in plaats van in frituurvet net als bij oliebollen. Het gebak krijgt dan een mooie glans.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Solo op 15 februari 2013 om 11u20
Love To Cook, we hebben genoten van je verhaaltje over de herkomst van de benaming van dit gebakje. Heel leuk en interessant!
Gepost door Love to Cook op 15 februari 2013 om 17u36
Hallo Soloteam, bedankt voor jullie compliment.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?