Noedels met champignons en pompoen in de wok

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (20 min.)
  3. - Schil de kastanjepompoen en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  4. - Snipper het knofl ook en de sjalot fijn en hak de koriander grof.
  5. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  6. Bereiding
  7. (15 min.)
  8. Verhit de rijstolie in een pan of wok en bak het knoflook en de sjalot glazig.
  9. Doe de champignonschijfjes, het pepertje en de kastanjepompoenblokjes erbij en voeg de droge sherry, de suiker, de sojasaus en de ketjap manis toe. Roerbak 10 min. tot de groenten gaar zijn.
  10. Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  11. Meng de noedels goed onder de groenten en kruid met zwarte peper.
  12. Afwerking
  13. Verdeel over 4 diepe borden en werk af met de koriander.
  14. Tip
  15. - U kan ook veggiereepjes toevoegen aan deze wokschotel. Bak ze eerst krokant in 1 eetl. wokolie en doe ze op het einde opnieuw in de wok.
  16. - Voor vleesliefhebbers: voeg wat gebakken pitavlees toe.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?