No meat today: vegetarische taart met ricotta en spinazie

Zin om vandaag eens heerlijk vegetarisch te koken In deze superlekkere quiche met romige ricotta en verse spinazie mis je het vlees geen seconde… beloofd!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Heerlijk zo'n hartige taart met spinazie en ricotta. Met een tomatensalade maak je het helemaal af! Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg; druk de naden goed aan.( Of maak het deeg in 5 min zelf) Zie bij Bodem voor hartige taart in 5 minuten bij de bijgerechten. Klop in een kom de ricotta los met de eieren en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een grote pan of wok en fruit de ui ( knoflook) op matig vuur 3-4 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de groente net is geslonken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Meng de spinazie door de ricotta. Schep het ricotta-spinaziemengsel in de deegbodem. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart voor het aansnijden 10 minuten staan. Lekker met een tomatensalade. Bereidingstijd: 20 minuten, plus 35 minuten oventijd en 10 minuten rusten. TIP Wilde spinazie is iets grover dan gewone bladspinazie. Het bevat ook iets minder vocht, waardoor je het goed kunt roerbakken en gebruiken als vulling voor hartige taart. Bron Vriendin.nl recept aangepast

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?