Recept 55***** (1 stem)

Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten (ovenschotel)

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 600 gr. nijlbaarsfilet, 1 struikje broccoli, 1 courgette, 3 kleine uitjes, 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries), zout, peper, cayennepeper, 2 dl kant en klare tomatensaus, ½ dl witte wijn en eventueel slagroom.
  2. Bereiding: Verwarm de oven voor op 220° C. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm dikte. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 3 minuten in kokend water. Afgieten. Pel de uitjes en snijd ze in partjes. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de knoflook. Snijd de nijlbaars in stukjes van 3 cm.
  3. Meng de groenten in een ruime ovenvaste schaal met de knoflook, de olijfolie, de kruiden, een snuifje zout, een snuifje peper en snuifje cayennepeper.
  4. Rooster de groenten in de hete oven in ca. 25 minuten bijna gaar. Roer de tomatensaus en de witte wijn door de groenten. Schep de stukjes vis erdoor en laat de vis in ca. 8 – 10 minuten gaar worden. Roer eventueel een paar lepels slagroom door het gerecht en serveer met tagliatelle.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?