New Yorkse kwarktaart met veenbessen

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de gedroogde veenbessen weken in de rum. Verkruimel de koekjes en meng ze door de boter. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 22 cm diameter en zet koel weg. Mix de roomkaas, suiker, eierdooiers, maïzena, zure room en de zeste. Roer de veenbessen met de rum erdoor. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de kaas. Giet het beslag in de vorm en bak de taart 1 u in een voorverwarmde oven op 180°C. Zet de oven uit en laat de taart nog 30 min in de oven rusten. Warm de veenbessencompote in een pan met het sinaasappelsap. Laat de kwarktaart helemaal afkoelen alvorens uit de vorm te halen en serveer met de veenbessensaus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?