Recept 05 (0 stemmen)

New-Yorkse boterham op Belgische wijze

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gezonde salades

tijd
15 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Rasp de groene papaja met een kaasrasp. Plet de jeneverbesjes met de scherpe kant van een mes en doe ze bij de geraspte papaja. Voeg een beetje zout toe en zet koel.
  2. Konfijt ondertussen 3 eetlepels knoflook (enkele teentjes) in de oven op heel lage temperatuur. Pel de teentjes als ze mooi gekleurd zijn en voeg ze toe aan de papaja. Meng alles goed en zet opnieuw in de koelkast.
  3. Meng in de blender 1 grote eetlepel Philadelphia light met 1 eetlepel stadshoning, 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels Becel Gold. Voeg een 10-tal muntblaadjes en evenveel koriander toe, samen met 10 cl gin, zout en peper (u kunt ook Merken of Piment d’Espelette gebruiken). Mix alles en zorg ervoor dat je een vloeibare vinaigrette krijgt (Voeg desnoods wat gin toe.).
  4. Smeer een laagje Becel Gold op de zevengranenboterham. Beleg met de choucroute van papaja en let erop dat de look en de jeneverbessen mooi verdeeld zijn. Leg er 2 heel fijne sneetjes pastrami op.
  5. Overgiet weelderig met de vinaigrette. Leg daarop opnieuw 2 fijne sneetjes pastrami en tot slot 2 fijne sneetjes Comté-kaas.
  6. Garneer met een plukje koriander en een snuifje peper.
  7. Serveer met een salade.
  8. De Belgische versie van deze New-Yorkse klassieker werd bedacht door Eric Boschman.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie