New York Cheesecake
Zo'n echte New York cheesecake, snak jij daar soms ook naar? Met dit recept haal je het zelf uit de oven, wanneer je maar wil! Haal je bakvorm maar boven.
75 min
Ingrediënten voor 8 personen
- Bodem:
- 200 g biscuitjes
-
75 g Solo
- Vulling:
- 1 citroen
- 30 g maïzena (ca. 3 el)
- 450 g verse roomkaas
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
- 5 eieren
- poedersuiker
- Extra:
- springvorm 20 cm Ø (bodem en rand bedekt met bakpapier)
- liefst een foodprocessor of staafmixer met beker, anders een deegroller en een grote plastic zak
- plasticfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven). Maal de koeken fijn in een foodprocessor of met de staafmixer of doe ze in een plastic zak, leg deze op het aanrecht en rol de koekjes met de deegroller tot fijne kruimels. Smelt de Solo in een ruime steelpan en roer de koekkruimels erdoor. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de voorbereide springvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Was de citroen met warm water. Rasp de schil dun boven een grote kom. Pers de citroen uit en voeg ca. 2 el sap aan de schil toe (de rest van het sap wordt niet gebruikt). Roer de maïzena door de citroen en meng met behulp van een pollepel of mixer met de verse roomkaas, de basterd- en de vanillesuiker. Splits de eierdooier en het eiwit van 1 ei. Roer de eierdooier door het kaasmengsel en voeg dan een voor een de andere eieren toe. Schenk het roomkaasmengsel op de bodem in de voorbereide vorm. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart 50-60 minuten tot de vulling vrij stevig is. Zet de oven uit, laat de ovendeur een stukje open en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Bedek dan met plasticfolie en laat de cheesecake vervolgens een dag of een nacht in de koelkast verder opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Snijd de taart met een lang glad mesje los van de papieren rand. Bestrooi de taart met poedersuiker en snijd in 8-10 punten.
Tip
Bestrooi de bovenkant van de cheesecake voor het serveren met een mengsel van poedersuiker en kaneel of cacao.
Andere Solo-leden over dit recept (15)
Gepost door Monica04 op 26 maart 2018 om 18u16
200 gr. Suiker is te veel! Met 100 gr. is het al bijna TE zoet.
Gepost door Solo op 29 maart 2018 om 14u37
Dag Monica, voor een optimaal resultaat heb je voor dit recept helaas wel 200 gram suiker nodig. Wil je het graag iets minder zoet, dan valt deze cheesecake wellicht beter in de smaak bij jou: https://www.solo.be/nl/recepten/cheesecake-met-veenbessen/. Zeker het proberen waard!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?