Recept 45**** (28 stemmen)

New York Cheesecake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Taart & gebak

tijd
75 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
  2. Maal de koeken fijn in een foodprocessor of met de staafmixer of doe ze in een plastic zak, leg deze op het aanrecht en rol de koekjes met de deegroller tot fijne kruimels.
  3. Smelt de Solo in een ruime steelpan en roer de koekkruimels erdoor.
  4. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de voorbereide springvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
  5. Was de citroen met warm water. Rasp de schil dun boven een grote kom. Pers de citroen uit en voeg ca. 2 el sap aan de schil toe (de rest van het sap wordt niet gebruikt).
  6. Roer de maïzena door de citroen en meng met behulp van een pollepel of mixer met de verse roomkaas, de basterd- en de vanillesuiker. Splits de eierdooier en het eiwit van 1 ei. Roer de eierdooier door het kaasmengsel en voeg dan een voor een de andere eieren toe.
  7. Schenk het roomkaasmengsel op de bodem in de voorbereide vorm. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart 50-60 minuten tot de vulling vrij stevig is.
  8. Zet de oven uit, laat de ovendeur een stukje open en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Bedek dan met plasticfolie en laat de cheesecake vervolgens een dag of een nacht in de koelkast verder opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Snijd de taart met een lang glad mesje los van de papieren rand. Bestrooi de taart met poedersuiker en snijd in 8-10 punten.
Tip

Bestrooi de bovenkant van de cheesecake voor het serveren met een mengsel van poedersuiker en kaneel of cacao.

In plaats van gewone biscuitjes kun je volkorenbiscuitjes, kandijkoeken of gemberkoekjes voor de bodem gebruiken.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (13)

Gepost door Mimaa 💜 op 24 april 2016 om 21u56

Als we de eerste ei alleen de eidooier moeten gebruiken moeten we de rest van de eiren ook alleen de eidooier gebruiken ?

Gepost door Solo op 03 mei 2016 om 13u39

Hey Mimaa, dit klopt. Ook van de andere eieren gebruiken we alleen de dooiers om de vulling van de kaastaart te maken. Succes!

Gepost door Mimaa 💜 op 12 mei 2016 om 12u15

Nog een vraagje mag het ook donkere bruine suiker zijn ?

Gepost door Mimaa 💜 op 12 mei 2016 om 12u15

Alvas bedankt !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?