Recept 05 (0 stemmen)
Netelsoep

tijd
25 min
Bereidingswijze
- De kipfilet in blokjes snijden, in koud water opzetten, zouten en laten zachtjes koken 15 min (varkensvlees-30 min, rundvlees-50-60 min)
- De ui fijn snijden
- Was de neteltoppen in lauw water om het prikken af te zwakken, laat uitlekken en snij in grote stukken.
- In het kokende water met vlees leg aardappelen
- Dan uien (je mag de ui voordat met wat olie bakken tot mooie gouden kleur), koken 3-4 min
- Dan uien (je mag de ui voordat met wat olie bakken tot mooie gouden kleur), koken 3-4 min
- Opdienen met 1 el zure room
Ingrediëntenvoor 4 personen
- 500 gr filet van kip, varken of rund zoals je zelf wenst Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 700 gr aardappelen en 2 handen vol netelblaadjes Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 200 gr uien en peper en zout en beetje zure roomen 2 laurierblaadjes Voeg toe aan je boodschappenlijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?