Nasi lemak met wijting

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Warm de kokosmelk op met de pandang, voeg het water en een snuifje zout toe.
  2. Spoel de rijst onder koud stromend water en breng aan de kook in het kokoswater. Laat zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen.
  3. Snijd de wijtingfi lets in kleine stukken.
  4. Meng de bloem met het rode kerriepoeder, de geraspte gember, het water en de sojasaus. Wentel hier de stukken wijting in en frituur ze op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Laat de ansjovisfi lets uitlekken en plet ze met de sambal.
  6. Schil de komkommer en snijd in dunne schijfjes. Leg op elk schijfje komkommer wat van de sambalsaus.
  7. Druk de kokosrijst in 4 bevochtigde kommetjes en stort ze uit op de borden. Verdeel er de gefrituurde wijtingfi lets over en schik alle garnituren erbij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?