Recept 55***** (2 stemmen)

Nasi lemak met wijting

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

vis

tijd
50 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Warm de kokosmelk op met de pandang, voeg het water en een snuifje zout toe.
  2. Spoel de rijst onder koud stromend water en breng aan de kook in het kokoswater. Laat zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen.
  3. Snijd de wijtingfi lets in kleine stukken.
  4. Meng de bloem met het rode kerriepoeder, de geraspte gember, het water en de sojasaus. Wentel hier de stukken wijting in en frituur ze op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Laat de ansjovisfi lets uitlekken en plet ze met de sambal.
  6. Schil de komkommer en snijd in dunne schijfjes. Leg op elk schijfje komkommer wat van de sambalsaus.
  7. Druk de kokosrijst in 4 bevochtigde kommetjes en stort ze uit op de borden. Verdeel er de gefrituurde wijtingfi lets over en schik alle garnituren erbij.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie