Recept 05 (0 stemmen)

Napolitaans pasta-timbaal

Dit is een recept van

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - verhit 2 el olie in een braadpan en fruit 1 ui 5 min, voeg 1 teen knoflook toe
  2. - bestrooi de kip met peper en zout en bak 5 min mee
  3. - snijd de salie (grijsgroene, ovale blaadjes) in reepjes en doe samen met de tijm (kleine donkergroene blaadjes) bij de kip
  4. - voeg de tomatenblokjes toe en laat 35 min op laag vuur stoven
  5. - breng op smaak met peper en zout
  6. - verhit de rest van de olie en ruit de rest van de ui 5 min, voeg de resterende knoflook toe
  7. - hak de naaldjes van 2 takjes rozemarijn (donkergroen) fijn en voeg toe
  8. - voeg de spinazie in porties toe en bak tot deze geslonken is
  9. - laat even afkoelen en druk in een vergiet het vocht eruit, roer de ricotta door de spinazie, breng op smaak met peper en zout
  10. - verwarm de oven voor op 190°C
  11. - kook de pasta beetgaar
  12. - neem de kip uit de saus en snijde het vlees van het bot
  13. - verwijder de tijm uit de saus en doe het vlees weer in de pan
  14. - bekleed de bodem van een vuurvaste ovenschaal met bakpapier en bestrijk de randen met olie
  15. - leg een paar takjes oregano (lichtgroene blaadjes) op het bakpapier en beleg met een laag pasta, maak ook een opstaande rand met de pasta
  16. - schep de kipvulling erin en dek af met pasta
  17. - klop de eieren los met de slagroom, de kaas en peper en zout
  18. - schenk de helft over de pasta, schep het spinaziemengsel erop en strijk glad
  19. - schenk de rest van het eimengsel erover
  20. - bak de timballo in het midden van de oven in 1 uur gaar
  21. - draai de timballo om op een bord en laat nog 15 min rustenJe kunt de timballo een dag van tevoren maken. Zet hem de dag zelf 20min in de oven op 190°C.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?