Nacho´s met avocadosalsa

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. .Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Schil de avocado, pureer het vruchtvlees en roer het citroensap erdoor.
  3. Kruis de trostomaten in, leg ze even in kokend water zodat je het velletje er makkelijk kunt afhalen. verwijder de zaadjes en snijd ze in gelijke blokjes.
  4. Schep de helft van de ui en de tomaat door de avocadopuree.
  5. Doe de tortillachips in een ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas. Zet de tortillachips met kaas in het midden van de oven totdat de kaas licht gesmolten is.
  6. Schep hier en daar wat avocadosalsa en zure room over de gesmolten kaas.
  7. Strooi wat chilipoeder over de nacho's en verdeel de rest van de uien en de tomaten met de koriander erover.
  8. Tips
  9. Maak zelf nachochips:Steek rondjes uit 2 wraptortilla's (kant-en-klaar) en bestrijk deze met olie. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en strooi er voor hartige chips kaas en/of paprikapoeder over en voor zoete chips poedersuiker. Bak ze in een oven van 180°C in ca. 7 minuten lichtbruin en knapperig.
  10. Variatie
  11. De tomatenblokjes kunnen worden vervangen door miniblokjes rode paprika
  12. Hoogvliet.nl

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?