Naaldstuk gebraden in cocotte

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bind de punt van het naaldstuk op met keukentouw, rozemarijn en laurier. Kruid met peper en zout.
  2. Braad het vlees in schuimende boter in een hoge braadpan, waaraan een wortel en een geprikte ui met kruidnagel is toegevoegd.
  3. Zet het vlees daarna 15 minuten in de oven en begiet het regelmatig met het braadvocht.
  4. Laat het nog 25 minuten rusten in een gedoofde oven, met open deur, onder alufolie met de blinkende kant naar onderen.
  5. Haal het vlees eruit en verwijder de touwen. Verhit de braadsappen en blus met bouillon of water. Zeef en werk de jus af met een klontje boter.
  6. Versnijd het vlees en schik het op een schotel met de gebraden ui en wortel.
  7. Serveer met een lekkere aardappelpuree, doe de jus in het kuiltje.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?