Mug Cake met Chocolade

Voor een mug cake met chocolade heb je geen bakvorm nodig: je maakt 'm gewoon klaar in een mok. En dat in maar 10 minuten. Makkelijker kan bijna niet!

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een grote koffiemok. Voeg de Solo toe en smelt alles gedurende een halve minuut in de magnetron op 750 W. Roer met een vork zodat alle resterende stukjes chocolade smelten tot een gladde massa.
  2. Voeg de suiker toe en daarna de bloem. Roer na het toevoegen van elk ingrediënt goed door met een vork.
  3. Voeg het ei toe aan de mok en meng krachtig, tot je een mooi glad deeg krijgt.
  4. Bak de mok met inhoud gedurende 1 minuut in de magnetron op 750 W. Controleer de gaarheid met een houten prikker. Als je de cake wilt serveren als moelleux is hij nu klaar. Als je liever een iets vastere structuur hebt, bak de cake dan nog 30 seconden langer. Laat de mug cake 2 minuten rusten voor je hem serveert.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (61)

Gepost door SannetfiwS op 12 december 2019 om 19u09

Ook lekker met witte chocolade

Gepost door Solo op 28 februari 2020 om 11u21

Dag SannetwifS, dat klinkt ook heerlijk. Bedankt voor de tip! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?