Mug Cake met Chocolade

Heb jij al eens een chocolade mug cake gemaakt? Voor deze cake heb je geen bakvorm nodig: je maakt 'm gewoon in een mok. Bak je cake in amper 10 minuten!

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een grote koffiemok. Voeg de Solo toe en smelt alles gedurende een halve minuut in de magnetron op 750 W. Roer met een vork zodat alle resterende stukjes chocolade smelten tot een gladde massa.
  2. Voeg de suiker toe en daarna de bloem. Roer na het toevoegen van elk ingrediënt goed door met een vork.
  3. Voeg het ei toe aan de mok en meng krachtig, tot je een mooi glad deeg krijgt.
  4. Bak de mok met inhoud gedurende 1 minuut in de magnetron op 750 W. Controleer de gaarheid met een houten prikker. Als je de cake wilt serveren als moelleux is hij nu klaar. Als je liever een iets vastere structuur hebt, bak de cake dan nog 30 seconden langer. Laat de mug cake 2 minuten rusten voor je hem serveert.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (63)

Gepost door emthy op 15 februari 2021 om 16u20

ik heb het al uit geprobeerd super en vlug gereed ,aha mijn man heeft altijd honger ,het vult ook goed ,dus dan maar alle dagen ,er bakken ,en natuurlijk voor mij ook he ,ik kijk al uit naar morgen mmmmmm ga ook cakes proberen zonder oven ,ik heb geen oven ,en dat is heel moeilijk als je wilt bakken ,maar wie weet in de toekomst ?????? ik geef dit gerecht ZEKER VIJF STERREN EN MEER GROETJES SUZANNA

Gepost door Solo op 19 februari 2021 om 18u01

Hey Suzanna, we zijn heel blij dit te horen. Inderdaad een top-oplossing voor als je geen oven hebt! Geniet ervan! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?