Mug Cake met Chocolade

135 (135)
10 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 1 personen

 • 40 g donkere chocolade
 • Solo
  2.5 el Solo
 • 2 el kristalsuiker
 • 2 el zelfrijzende bloem
 • 1 ei

Bereidingswijze

 1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een grote koffiemok. Voeg de Solo toe en smelt alles gedurende een halve minuut in de magnetron op 750 W. Roer met een vork zodat alle resterende stukjes chocolade smelten tot een gladde massa.
 2. Voeg de suiker toe en daarna de bloem. Roer na het toevoegen van elk ingrediënt goed door met een vork.
 3. Voeg het ei toe aan de mok en meng krachtig, tot je een mooi glad deeg krijgt.
 4. Bak de mok met inhoud gedurende 1 minuut in de magnetron op 750 W. Controleer de gaarheid met een houten prikker. Als je de cake wilt serveren als moelleux is hij nu klaar. Als je liever een iets vastere structuur hebt, bak de cake dan nog 30 seconden langer. Laat de mug cake 2 minuten rusten voor je hem serveert.

Tip

Je kan nog stukjes walnoot, pecannoot of pistachenoot toevoegen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (56)

Gepost door MamaMieke op 20 mei 2018 om 09u47

Ik zou het makkelijker vinden als de hoeveelheden suiker en boter ook in gram worden weergegeven. Ik vond de mugcake nu iets te zoet en ik ga volgende keer ook iets minder boter gebruiken. Ik heb nochtans een eerder kleine eetlepel gebruikt maar twijfelde of die dan ook nog perfect afgestreken moest zijn ...

Gepost door Solo op 23 mei 2018 om 10u49

Dag Mieke, als we een koffie- of eetlepel als maat gebruiken, is dat altijd een opgehoopte lepel van elk ingrediënt. Maar de mugcake is een beetje een buitenbeentje onder het gebak. Omdat mugcakes zo snel en simpel te maken zijn, kan je de ingrediënten ook gerust een beetje naar je eigen smaak aanpassen, zoals jij het deed. Laat het smaken!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?