Mug Cake Hawaï met Kokos, Ananas en Malibu

Slim trucje voor wie wel zin in zoet heeft, maar geen tijd: cake in een mok! Deze superlekkere mug cake Hawaï met kokos, ananas en Malibu fiks je in 15 minuutjes.

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de Solo in een grote koffiemok en smelt hem gedurende een halve minuut in de magnetron op 750 W. Voeg de suiker toe en meng krachtig met een vork.
  2. Voeg het ei toe, roer goed en giet er de Malibu bij. Meng opnieuw krachtig.
  3. Voeg de geraspte kokos en de bloem toe. Meng opnieuw tot je een glad deeg hebt. Voeg ook de ananasblokjes toe en roer tot ze goed verdeeld zijn.
  4. Bak de mok met inhoud 90 seconden in de magnetron op 750 W. Controleer op gaarheid door met een scherp mes langs de binnenwand van de mok te glijden. Laat eventueel nog 30 seconden langer bakken als het deeg nog te vloeibaar is. Laat de mug cake 5 minuten afkoelen voor je hem serveert.

Tip

Gebruik je ananas uit blik voor dit recept? Laat hem vooraf goed uitlekken, zodat het deeg van je mug cake niet te vochtig wordt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door bakprinses op 05 mei 2020 om 17u50

Een superleuk recept, dit gebruik ik bij onverwachts bezoek en het valt steeds goed in de smaak bij iedereen !

Gepost door Solo op 12 mei 2020 om 13u21

Dag Nicole, wat fijn dat dit receptje zo populair is bij jouw bezoek! Wij wensen je nog veel bakplezier. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?