Ingrediënten voor 12 personen
- 120 gram gesmolten boter
- 2 eieren
- 100 ml karnemelk
- 50 gram blanke hazelnoten, geroosterd en gehakt
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 400 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 6 verse, rijpe abrikozen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200oC. Klop de boter met de eieren en karnemelk luchtig. Meng de hazelnoten met de suiker, bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout.
- Giet het eimengsel erbij en roer met een vork losjes door elkaar. Het mengsel moet onregelmatig blijven voor een luchtig resultaat.
- Schep het beslag in de cakevormpjes en leg er 1/2 abrikoos op, met de holle kant naar boven. Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten gaar.
Tip
Voedingswaarde per persoon: eiwit 6g koolhydraten 42g vet 12g kcal 305 Vervang de abrikozen door een partje perzik of nectarine.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?