use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Muffins met courgette en basilicum
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Muffins met courgette en basilicum

Muffins met courgette en basilicum

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 2 dl karnemelk
  • 0.5 koffielepel zout
  • 1 koffielepel bakpoeder (‘baking powder')
  • 70 g Solo
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 1 geraspte courgette
  • peper
  • handvol basilicumblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng in de keukenrobot de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper.
  3. Voeg de Solo toe en mix.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en daarna zoveel karnemelk als nodig.
  5. Het deeg moet dik en mag niet glad zijn.
  6. Voeg de geraspte courgette en de basilicum toe en meng het deeg goed.
  7. Vet de muffinvormpjes in.
  8. Stort het deeg in de vormpjes en plaats ze in de oven.
  9. Laat ze gedurende ongeveer 15 minuten bakken.
  10. Ga met de punt van een mes na of ze goed gebakken zijn.
  11. Als de punt droog blijft, zijn de muffins klaar.
  12. Laat ze gedurende 3 tot 5 minuten in hun vormpjes afkoelen.
  13. Haal ze uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.