Muffins basisrecept incl variaties

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter. Meng de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker en een mespuntje zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  2. Giet de gesmolten boter, eieren en melk in het kuiltje en meng vanuit het midden tot een beslag. Roer niet te lang, dan worden de muffins taai.
  3. Vul de holtes van de muffinvorm voor 2/3 met het beslag. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Tip

Voedingswaarde per persoon: eiwit 5g koolhydraten 25g vet 6g kcal 180 WALNOOT-KANEELMUFFINS Voeg aan het beslag 1 theelepel kaneelpoeder en 50 gram grof gehakte walnoten toe. HAZELNOOT-MOKKAMUFFINS Vervang de melk door karnemelk en voeg 2 eetlepels oploskoffiepoeder met 2 eetlepels heet water toe. Bestrooi de muffins voor het bakken met 75 gram grof gehakte hazelnoten. PAASMUFFINS Voeg 50 gram cacaopoeder toe aan het beslag. Spuit na het bakken een randje glazuur van 100 gram zachte boter gemengd met 175 gram poedersuiker en 1 eetlepel melk op de muffins als een soort nestje. Leg kleine chocolade-eitjes in het nestje. KOKOS-BANAANMUFFINS Vervang de melk door karnemelk en spatel 1 kleingesneden banaan en 3 eetlepels gemalen kokos door het beslag. MUESLIMUFFINS Vervang de helft van de bloem door volkorenmeel en vervang de melk door karnemelk. Schep 4 eetlepels muesli met noten en eventueel 2 eetlepels gehakte gembersnippers door het beslag. HAM-KAASMUFFINS Laat de suiker in het beslag weg en voeg 100 gram fijngesneden gekookte ham en 100 gram geraspte jongbelegen kaas toe. PIKANTE CHORIZOMUFFINS Laat de suiker in het beslag weg en vervang de melk door karnemelk. Voeg 1 theelepel paprikapoeder, 100 gram fijngesneden chorizo en 1 kleine gehakte rode paprika toe aan het beslag. MAIS-KIPMUFFINS Laat de suiker in het beslag weg en vervang de melk door karnemelk. Voeg versgemalen peper, 75 gram mais, 175 gram gehakte gerookte kipfilet en 2 gesnipperde sjalotjes toe aan het beslag.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?