Recept 55***** (2 stemmen)

Mozzarella sticks uit de oven.Een lekkere en simpele snack. Heerlijk met een pittig dipsausje erbij.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

VERRY VEGGIE VERWENHAPJES

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Snijd daarna de mozzarella heel fijn en breng de mozzarella op smaak met een snufje zout en peper.
  2. Breek een ei in een klein bakje en kluts deze even door elkaar met een vork.
  3. Leg een velletje filodeeg op een snijplank en schep een ongeveer 4 theelepels mozzarella aan de zijkant.
  4. Zelf heb ik het velletje filodeeg iets smaller gesneden zodat de mozzarellastick iets kleiner wordt. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol het daarna op.
  5. Op het laatste stukje smeer je een klein beetje ei zodat je de mozzarella stick dicht kan plakken. Smeer over de bovenkant van de mozzarella stick ook nog wat ei zodat hij mooi bruin wordt.
  6. Ga net zo lang door totdat je mozzarella of je filodeeg op is.
  7. Leg alle mozzarella sticks op een bakplaat op bakpapier en ze kunnen nu voor 15 minuten de oven in totdat ze mooi bruin zijn. Serveer de mozzarella sticks met een lekker sausje. Bijvoorbeeld chilisaus.

Bron: Lekker en Simpel

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door JolienL op 29 maart 2014 om 23u47

Dit ziet er zoiets leuks uit voor bij de aperitief..je kan er nog wat extra kruiden of fijngesneden groentjes aan toevoegen,ik ga dit zeker eens proberen! Wat ook altijd lekker is als hapje met mozzarella is het volgende: kleine mozzarellaballetjes door een losgeklopt ei halen en dan paneren met gekruid paneermeel. Dit paneermeel kan je zelf maken door de restjes brood (best wit brood) te drogen en daarna te mixen samen met een Italiaanse kruidenmix, of gedroogde tomaatjes(die niet op olie liggen) of andere kruiden naar wens. En deze balletjes kort frituren, zo bekom je lekkere mozzarellakroketjes met vele smaakvariaties.

Gepost door Love to Cook op 07 april 2014 om 15u54

Hai JolienL, Wat een mooi idee. Zelf gekruid paneermeel maken naar eigen smaak. Toppie. Dank je wel. Culinaire groetjes. Love to Cook

Gepost door Monique_14 op 07 april 2014 om 20u35

Panko Japans paneermeel is héél handig, zo te koop in zakjes, tegenwoordig gebruiken de meeste koks het en heel veel hobbykoks, in mijn keuken is het niet meer weg te denken! Groetjes!

Gepost door Love to Cook op 07 april 2014 om 20u47

Hoi Monique, Ik gebruik ook panko. Heerlijk. Groetjes Love

Hoeveel sterren geef jij dit recept?