Mozzarella met mosseltjes en pesto van basilicum
Mozzarella met mosseltjes: het is een verrassend lekkere combinatie. Flans snel dit voorgerechtje in elkaar als je vanavond flink wat indruk wil maken.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
1 klontje Solo
- 1 kleine ui gesneden
- 1 stukje stoofselder
- 1 takje tijm
- 1 dl droge witte wijn
- 12 Zeeuwse mosselen jumbo
- 1 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 30 g pijnboompitten
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- gemalen peper
- gedroogde tomaten in reepjes
- 120 g mozzarella in dobbelsteentjes gesneden
- 80 g broodcroutons
- Parmezaan schilfers
Bereidingswijze
- Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
- Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
- Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
- Neem de mosselen uit de schelp en leg ze apart.
- Mix de basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie tot een fijne pesto en breng op smaak met versgemalen peper.
- Meng de mosselen, gedroogde tomaat, mozzarella en pesto tot een luchtige salade.
- Leg ze op een klein bordje en werk ze af met de broodcroutons en de parmezaanschilfers.
Tip
Als je mosselen schoonmaakt voor je mozzarella met mosseltjes, verwijder je best ook de baarden van de mosselen: trek de draden er gewoon met duim en wijsvinger uit.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door hildeDP op 27 juli 2012 om 12u50
heerlijk
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?