Recept 05 (0 stemmen)

MOUSSE VAN WITTE CHOCOLADE

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Dessert

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (10 min., enkele uren vooraf)
  3. - Snij het vruchtvlees van de halve ananas in blokjes van 1/2 cm.
  4. - Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit
  5. Bereiding
  6. (20 min. + enkele uren in de koelkast)
  7. Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de chocolade al roerend in smelten.
  8. Laat het uitgeknepen gelatineblaadje ook smelten in de chocolade en laat afkoelen.
  9. Scheid ondertussen de eiwitten van de eidooiers. Klop het eigeel samen met de suiker tot een witte gladde massa. Doe er de gesmolten chocolade bij en laat verder afkoelen in de koelkast.
  10. Plet ondertussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt).
  11. Klop de room stijf en roer voorzichtig onder de afgekoelde chocolademengeling.
  12. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de mengeling met een houten lepel. Roer er ook de verkruimelde speculaaskoekjes onder.
  13. Doe de stukjes ananas in kleine potjes. Giet er de chocolademousse met speculaas over. Dek de potjes af en zet enkele uren in de koelkast.
  14. Schil de mango en snij in blokjes van 1/2 cm.
  15. Afwerking
  16. Verdeel de stukjes mango over de mousse en bestrooi lichtjes met verkruimelde meringue.
  17. Tip
  18. U kan in plaats van verse vruchten diepvriesfruit gebruiken. Neem dan 300 g diepgevroren ananasstukjes en 300 g mangostukjes. Laat het fruit vooraf ontdooien.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie