Altijd weten wat je gaat eten?
Mousse van witte chocolade met aardbeien en crumble van speculaas
Bereidingswijze
- Meng de vodka met de rietsuiker
- Snij de aardbeien in stukjes
- Marineer de aardbeien in het vodka/rietsuiker mengels (goed omroeren)
- Laat het mengsel rusten in de koelkast
- Doe er de fijngesneden muntblaadjes bij
- Breng de melk aan de kook en haal van het vuur
- Meng er de dooier en de suiker bij
- Verwarm opnieuw, maar laat niet koken
- Roer er de chocolade door en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur
- Doe er de opgeklopte room bij
- Verdeel de helft van de aardbeien over de 4 coupes
- Meng de andere helft van de aardbeien door de mousse en verdeel ook over de coupes
- Zet de glazen een uurtje in de koelkast
- Verkruimel de speculaas en strooi bovenop de mousse
- Cutter de 'Napoleon' snoepen fijn
- Maak op een ovenplaat (op bakpapier) fijne rondjes van 3cm diameter
- Zet ongeveer 4 min. in de oven (blijf bij de oven, zodat je ze er uit kunt halen wanneer ze bruin zouden worden, want dan zijn ze niet goed)
- Laat afkoelen
- Werk af met het snoep-krokantje en een aardbei
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?