Recept 35*** (8 stemmen)

Mousse van kastanjes op een “vinho verde” Sabayon

Dit is een recept van

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Klop de room goed op. Mix de kastanjes met de roomglad en voeg er 50 g suiker bij. Breng op smaak met kaneelpoeder.
  2. Laat in de koelkast opstijven.
  3. Klop de eierendooiers met de rest van de suiker tot een lichtgele massa op en zet in een warm waterbad. Klop verder met de “vinho verde” op en breng op smaak met de tijm.
  4. Verdeel de sabayon over de glazen en schik in ieder 2 bolletjes mousse.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 19 juni 2013 om 14u19

Zoals in het recept beschreven worden de kastanjes gemixt. Je zou dus in principe ook kant-en-klare kastanjepuree uit blik kunnen gebruiken. Alleen zijn die purees meestal al vooraf gezoet of gekruid. Daar moet je dan rekening mee houden en de receptuur in functie daarvan wat aanpassen. Kastanjes vries je best rauw in. Je pelt ze en wast ze grondig. Vries daarna de gepelde kastanjes in zakjes van +/- 250 gram of meer in zakjes in.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie