Mousse van heilbot met peterselieroom
Bereidingswijze
- Week de gelatine in koud water
- Breng de visbouillon aan de kook
- Haal van het vuur en voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe
- Laat afkoelen
- Snij de heilbot in kleine stukjes
- Voeg bij de stukjes heilbot bij de visgelei en mix fijn
- Klop 2 dl room stijf en spatel deze onder de heilbotpuree
- Smeer een rechthoekige terrine in met wat olijfolie en beleg met plastiekfolie
- Doe er de vismousse in en laat enkele uren opstijven in de koelkast
- Maak de sla schoon en snij ze in fijne reepjes
- Vorm een krans met de gesneden sla op koude borden
- Klop de rest van de room lichtjes op en meng er de peterselie onder
- Kruid met peper en zout
- Haal de opgesteven heilbotmousse uit de terrine, snij ze in schijven en verdeel op de borden
- Versier met een takje dille, een mespunt zalmeitjes en lepel er wat peterselieroom rond
- Rooster het (toast)brood, snijdt het in driehoekjes en leg op de sla als afwerking
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?