Recept 05 (0 stemmen)

Mousse van heilbot met peterselieroom

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in koud water
  2. Breng de visbouillon aan de kook
  3. Haal van het vuur en voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe
  4. Laat afkoelen
  5. Snij de heilbot in kleine stukjes
  6. Voeg bij de stukjes heilbot bij de visgelei en mix fijn
  7. Klop 2 dl room stijf en spatel deze onder de heilbotpuree
  8. Smeer een rechthoekige terrine in met wat olijfolie en beleg met plastiekfolie
  9. Doe er de vismousse in en laat enkele uren opstijven in de koelkast
  10. Maak de sla schoon en snij ze in fijne reepjes
  11. Vorm een krans met de gesneden sla op koude borden
  12. Klop de rest van de room lichtjes op en meng er de peterselie onder
  13. Kruid met peper en zout
  14. Haal de opgesteven heilbotmousse uit de terrine, snij ze in schijven en verdeel op de borden
  15. Versier met een takje dille, een mespunt zalmeitjes en lepel er wat peterselieroom rond
  16. Rooster het (toast)brood, snijdt het in driehoekjes en leg op de sla als afwerking

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie