mousse van aardbeien en frambozen

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Dompel de gelatine in een kom met koud water.
  2. Warm 10 cl water op zonder het te laten koken.
  3. Wring de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme water.
  4. Meng in een slakom de kaas met de suiker en de gelatine.
  5. Voeg een snuifje zout toe aan de eiwitten en klop ze tot een stevig schuim.
  6. Voeg voorzichtig de kaas toe. Zet een derde van de kaas opzij.
  7. Mix de helft van het fruit en plet de andere helft.
  8. Meng het fruit en de bessen met twee derde van de kaas en verdeel de mengeling over de glaasjes.
  9. Voeg de kwark toe en laat 2u opstijven in de koelkast.
  10. Garneer de glaasjes met de aalbessen en dien op.
  11. Tip : Een overheerlijk dessert met weinig calorieën en rijk aan calcium, proteïnen en vitaminen.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door hilde_20 op 25 augustus 2012 om 10u58

4 potjes kwark is dat 500 ml?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?