Recept 45**** (1 stem)

Moussaka

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vleesie

tijd
75 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aubergines in plakjes, strooi er zout over en laat 10 minuten rusten .
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en de look zeer fijn. Snijd de wortels, de selder en de courgettes in zeer kleine stukjes.
  4. Stoof de ui en de look in de margarine in een ruime pan en voeg er vervolgens de wortels, selder en courgettes bij . Roerbak 3 minuten en haal dan de pan van het vuur af.
  5. Verhit een andere pan 2 eetlepels margarine en roerbak er het vlees 4 minuten in . Voeg er de tomatenpuree en passata bij , laat even meebakken en giet het dan bij de groenten. Voeg er dan wijn bij en kruid met komijn en kaneelpoeder.
  6. Maak in een pannetje de Knorr Witte saus zoals aangegeven op de verpakking met 250 ml melk.
  7. Spoel de aubergines in koud water en dep ze zorgvuldig droog. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  8. Vet een ruime ovenschotel in met de rest van de margarine en giet er dan een dun laagje witte saus in.
  9. Schik daarop een laagje aardappelschijfjes en een laagje vlees- en groente bereiding en bedek met aubergine schijfjes. Herhaal de laagjes in dezelfde volgorde tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Strooi er de schapenkaas over en schuif 40 a 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip

Je kan dit gerecht zeker ook kruiden met tijm en rozemarijn.

Maak het gerust een dag op voorhand, dat komt de smaak zeker ten goede.

Let erop dat je lamsgehakt gebruikt want schapenvlees proeft echt wel veel straffer.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?