Ingrediënten voor 6 personen
- 8 middelgrote gekookte aardappelen (16 Min koken)
- 1 KG lamsgehakt, mag ander zijn
- 2 sjalotten
- knoflook
- 1 fles tomatenpassata
- 2 aubergines
- 4 tomaten
- 2 bolletjes mozzarella
- peper en paprikapoeder
- olijfolie en/of boter
Bereidingswijze
- kook de aardappelen en laat ze volledig afkoelen, snij de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar. Snij mozzarella en aardappelen in schijfjes.
- Aubergines kuisen en in blokjes snijden. 1/2 uur in koud water met flink wat zout zetten, zodoende het ranzige uit de aubergine trekt. Daarna aubergine opbakken met olijfolie met flink wat paprikapoeder erop en gedurende 8 MIN. onder een gesloten deksel stoven op een laag vuur. Zet opzij.
- Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het gehakt rul en doe na het rul bakken een fles tomatenpassata erbij en laat 10 MIN . sudderen;
- neem een vuurvaste schoten en strijk deze in met olijfolie.
- bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper, ; Daarna een laagje van de vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat. herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus;
- Als laatste een laag mozzarella.
- Zet in een voorverwarmde oven van200°C gedurende 45MIN.
- Serveer met stokbrood.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?