Recept 05 (0 stemmen)

moussaka

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Grieks

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Bereidingswijze

  1. kook de aardappelen en laat ze volledig afkoelen, snij de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar. Snij mozzarella en aardappelen in schijfjes.
  2. Aubergines kuisen en in blokjes snijden. 1/2 uur in koud water met flink wat zout zetten, zodoende het ranzige uit de aubergine trekt. Daarna aubergine opbakken met olijfolie met flink wat paprikapoeder erop en gedurende 8 MIN. onder een gesloten deksel stoven op een laag vuur. Zet opzij.
  3. Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het gehakt rul en doe na het rul bakken een fles tomatenpassata erbij en laat 10 MIN . sudderen;
  4. neem een vuurvaste schoten en strijk deze in met olijfolie.
  5. bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper, ; Daarna een laagje van de vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat. herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus;
  6. Als laatste een laag mozzarella.
  7. Zet in een voorverwarmde oven van200°C gedurende 45MIN.
  8. Serveer met stokbrood.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?