Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Leg de aubergineschijfjes naast elkaar en bestrooi met zout. Laat een half uurtje rusten, spoel ze af en dep goed droog.
  2. Fruit de ui met de look in wat boter en voeg het gehakt toe. Bak dit korrelig en voeg de tomaten en de witte wijn toe. Laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid af met peper, zout en oregano.
  3. Bak de aubergineschijfjes langs beide kanten gedurende enkele minuten.
  4. Doe in de overschaal een laagje gehaktmengeling, een laagje aardappelschijfjes, een laagje aubergine en een pollepel béchamelsaus. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is en eindig met een laag béchamelsaus. Bestrooi overvloedig met de geraspte kaas.
  5. Zet alles nog 30 minuten in de oven op 180 à 200 graden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?