Moussaka

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1: Fruit de uien en look aan in olijfolie. Bak al roerend het gehakt tot het rul is. Voeg de gezeefde tomaten en eenzelfde hoeveelheid water toe. Doe er de laurierblaadjes en een bouillonblokje bij en laat de saus 1,5 u op een zacht vuurtje sudderen tot het vocht volledig is opgenomen.
  2. 2: Snijd de aubergines, courgettes en aardappelen in de lengte in dunne schijven en bak ze aan in maïsolie. Leg alles op keukenpapier zodat de overtollige olie weg kan.
  3. 3: Maak een bechamelsaus en voeg 100 g emmentaler toe.
  4. 4: Schik de aubergines op de bodem van een vuurvaste schaal, gevolgd door een laag courgettes en een laag aardappelen, telkens kruisend over mekaar. Giet er nu de volledige hoeveelheid gehaktsaus over.
  5. Maak nog een laag met de aubergines, courgettes en eindig met een laag aardappelen. Giet de bechamelsaus er volledig over en strooi de gemalen kaas over het geheel.
  6. 5: Bak gedurende 45 min in een heteluchtoven op 200°

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?