Recept 05 (0 stemmen)

MOUSSAKA

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Grieks

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. snij de ui en het teentje look fijn en stoof aan in olijfolie tot ze glazig zijn. voeg het gehakt toe en laat even meegaren. DOe de tomatenpuree erbij , kruid met peper en zout, roer om en laat stoven op een zacht vuur.
  2. Kook de geschilde aardappelen gaar in het water, plet tot puree, kruid met peper en zout
  3. schil de aubergines in een paar reepjes. Snij de aubergines in plakken van 1 à 1,5 cm. Doe flink wat olijfolie in een pan en bak de aubergineschijven aan beide kanten aan. kruid de aubergines met een beetje peper en zout
  4. laat de boter smelten, voeg de bloem toe, roer het geheel droog door elkaar. voeg melk toe, roer de klonters weg. Voeg de rest van de melk toe en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  5. bouw de moussaka op, start met de puree onderaan, daarna een laag aubergines, daarop een laagje gehakt. Giet er de bechamelsaus over. Werf af met geraspte kaas.
  6. plaats in een voorverwarmde oven van 200°C

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?