Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. ~ Snijd de aubergines en courgettes in de lengte en plakken van 0,5 cm dik. Bak ze in veel olijfolie.
  2. ~ Hak de sjalot en de knoflook fijn en stoof ze aan in een beetje olijfolie.
  3. ~ Doe het gehakt erbij en blijf roeren tot alles goed gebakken is.
  4. ~ Ontvel en ontpit de tomaten en laat ze inkoken tot een dikke saus. Hak de basilicum en voeg deze toe.
  5. ~ Schik de aubergines, de courgettes en het gehakt in laagjes in de ingevette ovenschotel.
  6. ~ Bestrooi deze laagjes met tijm, laurier en rozemarijn.
  7. ~ Laat 80 g vetstof smelten in een kookpot en voeg de bloem al roerend toe. Blijf roeren en voeg ook rustig de (soja)melk toe tot je een bechamelsaus krijgt.
  8. ~ Voeg bij de bechamelsaus het citroensap en een deel van de gemalen kaas toe.
  9. ~ Giet de saus over de ovenschotel en bestrooi met de feta, de Provençaalse kruiden en de rest van de gemalen kaas.
  10. ~ Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 à 35 minuten.
  11. TIPS:
  12. ~ In plaats van feta kan je een dezelfde hoeveelheid gemalen kaas nemen.
  13. ~ Je kan eventueel ook een aantal lichtgekookte aardappelen toevoegen.
  14. ~ Het originele recept geeft sojamelk aan maar ik gebruik volle melk.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?