Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram gemengd gehakt
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 12 tomaten
- 1 sjalot
- 2 teentjes look
- 1 bosje basilicum
- 1 citroen (sap)
- 80 gram bloem
- 8 dl (soja)melk
- 100 gram gemalen kaas
- 100 gram feta in blokjes
- Provençaalse kruiden
- tijm & laurier
- rozemarijn
- olijfolie
- vetstof voor bakken en braden
Bereidingswijze
- ~ Snijd de aubergines en courgettes in de lengte en plakken van 0,5 cm dik. Bak ze in veel olijfolie.
- ~ Hak de sjalot en de knoflook fijn en stoof ze aan in een beetje olijfolie.
- ~ Doe het gehakt erbij en blijf roeren tot alles goed gebakken is.
- ~ Ontvel en ontpit de tomaten en laat ze inkoken tot een dikke saus. Hak de basilicum en voeg deze toe.
- ~ Schik de aubergines, de courgettes en het gehakt in laagjes in de ingevette ovenschotel.
- ~ Bestrooi deze laagjes met tijm, laurier en rozemarijn.
- ~ Laat 80 g vetstof smelten in een kookpot en voeg de bloem al roerend toe. Blijf roeren en voeg ook rustig de (soja)melk toe tot je een bechamelsaus krijgt.
- ~ Voeg bij de bechamelsaus het citroensap en een deel van de gemalen kaas toe.
- ~ Giet de saus over de ovenschotel en bestrooi met de feta, de Provençaalse kruiden en de rest van de gemalen kaas.
- ~ Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 à 35 minuten.
- TIPS:
- ~ In plaats van feta kan je een dezelfde hoeveelheid gemalen kaas nemen.
- ~ Je kan eventueel ook een aantal lichtgekookte aardappelen toevoegen.
- ~ Het originele recept geeft sojamelk aan maar ik gebruik volle melk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?