Recept 05 (0 stemmen)

Moussaka

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. ~ Snijd de aubergines en courgettes in de lengte en plakken van 0,5 cm dik. Bak ze in veel olijfolie.
  2. ~ Hak de sjalot en de knoflook fijn en stoof ze aan in een beetje olijfolie.
  3. ~ Doe het gehakt erbij en blijf roeren tot alles goed gebakken is.
  4. ~ Ontvel en ontpit de tomaten en laat ze inkoken tot een dikke saus. Hak de basilicum en voeg deze toe.
  5. ~ Schik de aubergines, de courgettes en het gehakt in laagjes in de ingevette ovenschotel.
  6. ~ Bestrooi deze laagjes met tijm, laurier en rozemarijn.
  7. ~ Laat 80 g vetstof smelten in een kookpot en voeg de bloem al roerend toe. Blijf roeren en voeg ook rustig de (soja)melk toe tot je een bechamelsaus krijgt.
  8. ~ Voeg bij de bechamelsaus het citroensap en een deel van de gemalen kaas toe.
  9. ~ Giet de saus over de ovenschotel en bestrooi met de feta, de Provençaalse kruiden en de rest van de gemalen kaas.
  10. ~ Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 à 35 minuten.
  11. TIPS:
  12. ~ In plaats van feta kan je een dezelfde hoeveelheid gemalen kaas nemen.
  13. ~ Je kan eventueel ook een aantal lichtgekookte aardappelen toevoegen.
  14. ~ Het originele recept geeft sojamelk aan maar ik gebruik volle melk.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie