Recept 05 (0 stemmen)

Moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen.

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen en laat volledig afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar.
  3. Snijd mozzarella en aardappelen in schijfjes.
  4. Kuis de aubergines en snijd in blokjes.
  5. Zet 1/2 uur in koud water met flink wat zout, zodat het ranzige uit de aubergine trekt.
  6. Bak daarna de aubergine op met olijfolie en flink wat paprikapoeder erop en laat gedurende 8 min. onder een gesloten deksel stoven op een laag vuur. Zet opzij.
  7. Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het gehakt rul en doe er nadien een fles tomatenpassata bij. Laat 10 min. sudderen.
  8. Neem een vuurvaste schotel en strijk deze in met olijfolie.
  9. Bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper.
  10. Daarna een laagje van de vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat.
  11. Herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus.
  12. Als laatste een laag mozzarella.
  13. Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 min.
  14. Serveer met stokbrood.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie