moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen en laat volledig afkoelen.
  2. Snij de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar.
  3. Snij mozzarella en aardappelen in schijfjes. Aubergines kuisen en in blokjes snijden, 1/2 uur in koud water met flink wat zout zetten, zodoende het ranzige uit de aubergine trekt. Daarna aubergine opbakken met olijfolie met flink wat paprikapoeder erop en gedurende 8 min. onder een gesloten deksel stoven op een laag vuur. Zet opzij.
  4. Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het gehakt rule, en doe na het rule bakken een fles tomatenpassata erbij en laat 10 min. sudderen.
  5. Neem een vuurvaste schotel en strijk deze in met olijfolie.
  6. Bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper.
  7. Daarna een laagje van de vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat.
  8. Herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus. Als laatste een laag mozzarella.
  9. Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 min.
  10. Serveer dit met stokbrood en een glaasje rode wijn.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?