Moussaka met lamsgehakt

Moussaka met lamsgehakt is zo'n typisch Grieks gerecht dat iedereen eens moet klaarmaken. Met een paar simpele ingrediënten zet je deze klassieker zeker met succes op tafel.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  2. Snijd de aubergines in plakjes, strooi er zout over en laat 10 minuten rusten .
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en de look zeer fijn. Snijd de wortels, de selder en de courgettes in zeer kleine stukjes.
  4. Stoof de ui en de look in de margarine in een ruime pan en voeg er vervolgens de wortels, selder en courgettes bij . Roerbak 3 minuten en haal dan de pan van het vuur af.
  5. Verhit een andere pan 2 eetlepels margarine en roerbak er het vlees 4 minuten in . Voeg er de tomatenpuree en passata bij , laat even meebakken en giet het dan bij de groenten. Voeg er dan wijn bij en kruid met komijn en kaneelpoeder.
  6. Maak in een pannetje de Knorr Witte saus zoals aangegeven op de verpakking met 250 ml melk.
  7. Spoel de aubergines in koud water en dep ze zorgvuldig droog. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  8. Vet een ruime ovenschotel in met de rest van de margarine en giet er dan een dun laagje witte saus in.
  9. Schik daarop een laagje aardappelschijfjes en een laagje vlees- en groente bereiding en bedek met aubergine schijfjes. Herhaal de laagjes in dezelfde volgorde tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Strooi er de schapenkaas over en schuif 40 - 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip

Moussaka kan je makkelijk een dag op voorhand klaarmaken. Hij zal nog rijker zijn van smaak na een nachtje 'rusten’ in je koelkast.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?