Moussaka à la Véronique

Ingrediënten voor 4 personen

  • gehakt 1 kilo varkens/rund
  • sjalotten 2 grote
  • look 1 teentje
  • vleestomaten 3 grote
  • peterselie 1/2 bosje fijn gesnipperd
  • mozzarella 4 bolletjes
  • tomatenblokjes in blik 2 dozen italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Schil 1 kilo aardappelen en breng ze aan de kook in zijn geheel.
  2. Snij deze in dikke sneden en leg opzij.
  3. Stoof de look en sjalotjes aan in de olijfolie.
  4. Voeg gehakt toe en roer goed om.
  5. Voeg de gepelde tomaten (Italiaanse kruiden) , oregano naar smaak en kruid wat met fleur de sel en peper van de molen. Voeg 125 ml droge witte wijn toe en laat ongeveer een twintigtal min. sudderen. . Voeg ook de peterselie toe.
  6. Snij de gourgetten in brunoise (kleine blokjes) en stoof in een apart kommetje aan in olijfolie tot ze beetgaar zijn.
  7. Pel de vleestomaten en snij deze in hele dunne schijfjes.
  8. Neem nu een vuurvaste schotel en beleg deze met de gehaktsaus.
  9. Schik bovenop de saus, de brunoise van gourgetten.
  10. Leg nu een laagje fijngesneden tomatenschijven.
  11. Leg dan een laagje aardappelschijven en bedek met nog wat gehaktsaus
  12. Doe hierboven op de gemalen emmentaler en bedek met de in schijven gesneden mozzarella en bestrooi nog even met wat oregano kruiden. Zet dit alles 30 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  13. Dien op met een stukje stokbrood.
  14. Smakelijk.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?