Recept 35*** (1 stem)

Mousaka met tzatziki

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Grieks

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de aubergine in plakjes (verticaal of horizontaal naar keuze) bestrooi deze met zout en laat 30min uitlekken.Demp de aubergineplakken droog met keukenpapier, wrijf ze in met olijfolie en zet onder de grill tot ze zacht zijn.Voeg regelmatig olijfolie toe.Stoof 1 ajuin in olijfolie voeg gehakt toe en bak dit goudbruin. Voeg dan tomatenpuree toe, goed mengen.Stoof andere ajuin samen met paprika, voeg dan gezeefde tomaten toe, meng dan gehakt onder saus.Verwarm de oven voor op 170C°. Neem een ovenschotel leg onderaan een laag aubergine dan een laag gehakt dan geraspte kaas.Herhaal dit tot ovenschotel vol is. Eindig met een laag kaas. Zet dan gedurende ongeveer 20min in oven.Dien op met rijst of gebakken aardappelen en tzatziki.Smakelijk!

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Moustylire op 15 november 2013 om 12u43

zoals ik de paprika niet kan verdragen ( verteren ) heb ik ze vervangen door courgettes. niet slecht

Hoeveel sterren geef jij dit recept?