mosterdgebraad let sinaasappelsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor het mosterdgebraad:
  2. Voor je 1 kg varkensgebraad in de oven steekt, bak je het kort aan in de pan en kruid je het met peper en zout. Je haalt het uit de pan en laat het een half uur rusten (afkoelen). Nadat het vlees heeft gerust, smeer je het in met een mosterd. Wees niet bang om er iets meer op te smeren, want je proeft de mosterd bijna niet meer als het gebraad klaar is. Strooi er 100 gram bruine suiker over en wacht tot die helemaal door de mosterd is geabsorbeerd. Leg het vlees in een braadslee en giet enkel het vocht van een groot ananasblik in de braadslee rond het vlees. Leg er twee schijven ananas op om het vlees vochtig te houden en schuif het vlees in een voorverwarmde oven van 180°C. Na een klein half uur zet je de oven op 100°C, bevochtig af en toe het vlees met het vocht van de ananas. Laat dit een kleine 4 uur in de oven staan: door de lage gaartijd en het vocht kan het vlees perfect en niet droog geserveerd worden. Voor de saus: meng een goede scheut room met een zelfde hoeveelheid sinaasappelsap en voeg een lepel chilisaus toe om het wat pit te geven. Laat dit even inkoken.
  3. Voor de seizoensgroentjes:
  4. Schil 1 pak witte verse asperges. Shil een courgette en snijd deze in blokjes van 1cm. Vul een kookpot met koud water, leg er de asperges, de courgetteblokjes en 200 gram lapboontjes in en wacht tot het water kookt. Zet het vuur af wanneer het water kookt en laat de groenten in het water afkoelen. Spoel daarna alles goed af moet koud water en laat het uitlekken. Leg de groenten in een pan, wanneer het vlees en de aardappelen nog vijf minuten nodig hebben, bak ze even aan en breng ze op smaak met een beetje peper en zout.
  5. Voor de aardappelgratin:
  6. Schil 6 dikke aardappelen en spoel ze af. Snijd de aardappelen in gelijke dunne schijfjes en leg ze in de kookpot, schijfje boven schijfje. Giet er gul 1l culinaire room bij en zorg ervoor dat de aardappelen onder de room blijven liggen. Leg er twee blaadjes laurier bij en drie eetlepels tijm en koriander. Kruid een beetje af met peper en zout en laat dit op een laag vuurtje koken. Roer er af en toe voorzichtig met een pollepel door zodat er niets aanbakt en prik er met een vork in om te kijken of de aardappelen bijna beetklaar zijn. Leg de aardappelen in een mooi potje wanneer ze bijna beetklaar zijn en dik de saus met witte sausbinder. Giet de saus in het potje bij de aardappelen en strooi er op het einde een beetje geraspte kaas over.
  7. Reacties

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?