Mosselvidee

Een verrassende variant op de alom geliefde klassieker: videe met mosseltjes en grijze garnalen uit de Noordzee!

0 (0)
0 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de mosselen gaar. Schep ze in een grote schaal en laat ze afkoelen.
  3. Zeef vervolgens het mosselvocht en houd 400 ml opzij.
  4. Haal alle mosselen uit hun schelp eens ze voldoende afgekoeld zijn.
  5. Snijd de champignons in vieren en bak ze in een klontje Solo Bakken & Braden.
  6. Smelt 25 g Solo Bakken & Braden in een andere steelpan, voeg de bloem toe en roer tot een roux (tot wanneer er een koekjesgeur vrij komt).
  7. Voeg het mosselvocht toe en roer tot een gladde saus. Voeg vervolgens de Solo Crèmefine Cuisine toe.
  8. Meng nadien de mosselen met de champingons en de saus.
  9. Verwarm de videekoekjes enkele minuten in de oven en vul ze nadien met de vulling.
  10. Werk vervolgens af met grijze garnalen en fijngehakte peterselie.

Tip

Aan deze mosselvidee kan je ook gerust andere schaaldieren zoals scampi’s en gamba’s toevoegen of zelfs een stukje vis!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?