Mosselvidee

Een verrassende variant op de alom geliefde klassieker: videe met mosseltjes en grijze garnalen uit de Noordzee!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de mosselen gaar. Schep ze in een grote schaal en laat ze afkoelen.
  3. Zeef vervolgens het mosselvocht en houd 400 ml opzij.
  4. Haal alle mosselen uit hun schelp eens ze voldoende afgekoeld zijn.
  5. Snijd de champignons in vieren en bak ze in een klontje Solo Bakken & Braden.
  6. Smelt 25 g Solo Bakken & Braden in een andere steelpan, voeg de bloem toe en roer tot een roux (tot wanneer er een koekjesgeur vrij komt).
  7. Voeg het mosselvocht toe en roer tot een gladde saus. Voeg vervolgens de Solo Crèmefine Cuisine toe.
  8. Meng nadien de mosselen met de champignons en de saus.
  9. Verwarm de videekoekjes enkele minuten in de oven en vul ze nadien met de vulling.
  10. Werk vervolgens af met grijze garnalen en fijngehakte peterselie.

Tip

Aan deze mosselvidee kan je ook gerust andere schaaldieren zoals scampi’s en gamba’s toevoegen of zelfs een stukje vis!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door wio1 op 28 juni 2019 om 15u33

Hoe komt het dat ik de recepten van Solo niet kan bewaren op Pinterest ?

Gepost door Solo op 28 juni 2019 om 17u02

Dag wio1, je kan onze recepten bewaren door rechtsonder het beeld op het Pinterest logo te klikken, en vervolgens in te loggen met je Pinterest-account. Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?