use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mozzarella met mosseltjes en pesto van basilicum
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mozzarella met mosseltjes en pesto van basilicum

Mozzarella met mosseltjes en pesto van basilicum

Mozzarella met mosseltjes: het is een verrassend lekkere combinatie. Flans snel dit voorgerechtje in elkaar als je vanavond flink wat indruk wil maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 klontje Solo
  • 1 kleine ui gesneden
  • 1 stukje stoofselder
  • 1 takje tijm
  • 1 dl droge witte wijn
  • 12 Zeeuwse mosselen jumbo
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie
  • gemalen peper
  • gedroogde tomaten in reepjes
  • 120 g mozzarella in dobbelsteentjes gesneden
  • 80 g broodcroutons
  • Parmezaan schilfers

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
  2. Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
  3. Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
  4. Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  5. Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
  6. Neem de mosselen uit de schelp en leg ze apart.
  7. Mix de basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie tot een fijne pesto en breng op smaak met versgemalen peper.
  8. Meng de mosselen, gedroogde tomaat, mozzarella en pesto tot een luchtige salade.
  9. Leg ze op een klein bordje en werk ze af met de broodcroutons en de parmezaanschilfers.
Als je mosselen schoonmaakt voor je mozzarella met mosseltjes, verwijder je best ook de baarden van de mosselen: trek de draden er gewoon met duim en wijsvinger uit.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.