Recept 45**** (1 stem)

Mosselsoepje met safraan en broccoli

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soepen

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
  2. Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
  3. Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
  4. Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  5. Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
  6. Neem de mosselen uit de pan, haal ze uit de schelp en hou 4 mosselschelpen apart.
  7. Giet het kookvocht door een zeef, voeg de room en de safraan toe en breng op smaak met zout en peper.
  8. Snij de broccoli in kleine stukjes en kook ze in gezouten water. Spoel meteen met koud water om de mooie groene kleur te behouden.
  9. Verdeel de mosselen en broccoli in kleine kommetjes of kopjes en voeg het soepje toe.
  10. Zet een mosselschelp op de rand van het kommetje met een takje groen naar keuze.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 19 april 2013 om 18u51

Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie