Altijd weten wat je gaat eten?
Mosselsoepje met kokosmelk
Bereidingswijze
- Reinig de mosselen onder stromend water, verwijder eventueel de baard.
- Pel de ui en snij in halve ringen, spoel de selder en snij in boogjes, schraap de wortel en snij in halve schijfjes.
- Verhit wat solo in een kookpot en stoof hierin de groenten aan.
- Voeg de mosselen, witte wijn, kokosmelk en saffraan toe, laat onder gesloten deksel 8 minuten koken, schud de mosselen wel enkele keren op.
- Week het gelatineblaadje in koud water.
- Haal de mosselen uit de pot en uit hun schelp.
- Zeef het mosselvocht.
- Neem 1dl mosselvocht en los daarin het uitgeknepen gelatineblaadje in op.
- Voeg nog enkele draadjes toe en laat afkoelen.
- Mix de afgekoelde saffraangelei glad in de blender.
- Snij kleine cilinders uit de rode biet en warm deze kort op in de microgolfoven.
- Doe de saffraangelei in een spuitzak.
- Warm het overige mossel/kokosvocht op en klop schuimig.
- Dresseer de rode bietschijfjes op de warme borden en spuit toefjes saffraangelei op het borden.
- Verdeel de mosselen over de borden en nappeer het met het tot schuim geklopte mossel/kokosvocht, versier met kervelplukjes.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?