Recept 05 (0 stemmen)

Mosselsoepje met kokosmelk

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Reinig de mosselen onder stromend water, verwijder eventueel de baard.
  2. Pel de ui en snij in halve ringen, spoel de selder en snij in boogjes, schraap de wortel en snij in halve schijfjes.
  3. Verhit wat solo in een kookpot en stoof hierin de groenten aan.
  4. Voeg de mosselen, witte wijn, kokosmelk en saffraan toe, laat onder gesloten deksel 8 minuten koken, schud de mosselen wel enkele keren op.
  5. Week het gelatineblaadje in koud water.
  6. Haal de mosselen uit de pot en uit hun schelp.
  7. Zeef het mosselvocht.
  8. Neem 1dl mosselvocht en los daarin het uitgeknepen gelatineblaadje in op.
  9. Voeg nog enkele draadjes toe en laat afkoelen.
  10. Mix de afgekoelde saffraangelei glad in de blender.
  11. Snij kleine cilinders uit de rode biet en warm deze kort op in de microgolfoven.
  12. Doe de saffraangelei in een spuitzak.
  13. Warm het overige mossel/kokosvocht op en klop schuimig.
  14. Dresseer de rode bietschijfjes op de warme borden en spuit toefjes saffraangelei op het borden.
  15. Verdeel de mosselen over de borden en nappeer het met het tot schuim geklopte mossel/kokosvocht, versier met kervelplukjes.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?