Mosselsoepje geparfumeerd met saffraan

Origineel, dit mosselsoepje met saffraan. Een goede keuze als je op zoek bent naar een verrassende soep als voorgerecht.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Was de mosselen grondig en doe ze in een pot met de wijn, dek af en breng aan de kook gedurende 7 à 8 minuten, schud halverwege de kooktijd de mosselen eens op. Hou enkele mooie schelpen opzij en haal de overige mosselen uit hun schelp. Zeef het mosselvocht en hou bij, vul bij met wijn tot 4 dl. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en stoof hierin de selder en de look. Kruid met tijm en voeg er de visfond, het mosselvocht en de saffraan aan toe, breng aan de kook. Pureer de soep, kruid met pezo en dik in met wat blanke sausbinder. Doe er de mosselen in en werk af met room. Serveer in diepe warme borden en versier met plukjes kervel en met de apart gehouden schelpen met mosselen.

Tip

Koop je voor je mosselsoepje met saffraan verse mosselen bij de visboer? Leg ze dan meteen in zout water in de koelkast. Zo blijven ze leven en ontdoen ze zich van zand en vuil.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?