Mosselroomsoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden :
  2. 1 kg mosselen , 50 gr. boter , 1 gesnipperde ui , 1 dl witte wijn , scheutje citroensap ,
  3. 1 eetlepel gehakte peterselie , ½ teentje knoflook , 1 eierdooier , 100 gr. verse room ,
  4. Zout , peper .
  5. Bereiding :
  6. Boen de schelpdieren zorgvuldig schoon en spoel herhaalde malen . Smelt de boter in een kookpan , fruit de ui en overgiet met witte wijn . Doe de mosselen er bij met 1 glas water en laat ze open stomen met het deksel op de pan . Schep na 5 minuten de mosselen eruit en haal ze uit de schelp . Zeef het kookvocht . Breng het kookvocht aan de kook en vervolgens op smaak brengen met een scheutje citroensap , zout , peper en peterselie . Doe het knoflook er bij en laat ongeveer 8 minuten sudderen . Meng met een garde eierdooier en verse room in een soepterrine en klop flink op . Doe de mosselen bij de soep , giet ze in een soepterrine en dien zeer warm op .

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?