mosselen

Mosselen op klassieke wijze, hoe maak je dat nu best? Dit recept legt het je haarfijn uit. Dat wordt vast en zeker smullen!

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen een paar keer met koud water tot er geen zand meer vanaf komt. Doe de mosselen in ruim koud water en verwijder het vuil. Gooi de open en kapotte mosselen weg.Snij de selder, ui, tomaten in grove stukken. Doe een halve centimeter wijn in de mosselpot en voeg hierbij de groenten, look en kruiden. Laat 5 min. zachtjes koken. Doe na 5 min. de mosselen bij de groenten.Zet de pot op zo'n hoog mogelijke hittebron, blijf erbij en wacht (3-5 min) tot de inhoud van de pot kookt - laat de pot dicht - het deksel komt omhoog als de inhoud van de pot kookt.Pak, zodra de inhoud kookt, de pot van het vuur en schud de inhoud om. Zet de pot weer terug op het vuur en tel tot Open de pan en controleer - door om te schudden- of alle schelpen open zijn; zo ja, dan zijn de mosselen klaar - zo niet - laat ze dan nog even kort verder koken tot alle schelpen open zijn.Maak mosselsaus met 2 eetlepels mayonaise, koffielepel mosterd en mosselvocht.Tip:Lekker met fritjes.Smakelijk!

Tip

Gooi het kookvocht van je mosselen op klassieke wijze zeker niet weg: het is een heerlijke visbouillon. Perfect voor soep!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door alaya op 06 september 2012 om 18u53

hoeveel witte wijn

Hoeveel sterren geef jij dit recept?