Mosselen pizzaiola

Mosselen pizzaiola, dat is een chique benaming voor een lekker zuiders sausje bij je mosselen. Heerlijk bij pasta of gewoon frietjes.

10 (10)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de tomaten door ze even onder te dompelen in kokend water. Ontpit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Zet een pot op het vuur. Giet er een scheutje Solo Vloeibaar in en laat daar de fijngehakte knoflook 30 seconden in opbakken. Voeg dan de tomaten toe. De geconcentreerde tomatenpuree mag er ook bij. Kruid uitvoerig met peper. Laat 20 minuten stevig koken zonder deksel zodat de saus mooi bindt en dik wordt.
  3. Maak de mosselen goed schoon en was ze drie keer in koud gezouten water.
  4. Hak de ui en de selder in grove stukken. Bak 5 minuten in een grote pot in wat Solo Vloeibaar en 4 eetlepels water.
  5. Doe de mosselen in de pot en meng. Giet de witte wijn bij de mosselen en kruid uitvoerig met peper. Kook ze 7 tot 8 minuten onder deksel op maximaal vuur. Schud de pot na 4 minuten even op.
  6. Schep de mosselen met een schuimspaan over in een grote warme serveerpot. Hou even warm in een lauwe oven op 80°C.
  7. Zeef het mosselsap en giet het bij de tomatensaus. Laat op hoog vuur inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
  8. Voeg de oregano, de kappertjes en de gehakte peterselie bij de saus. Meng en giet de saus over de warme mosselen. Serveer.

Tip

Wie wil, kan een snuifje suiker toevoegen aan de tomatensaus om de zuurte van onrijpe tomaten te breken.

 

Dranktip:
Een beendroge, witte Italiaanse wijn.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Solo op 18 juli 2012 om 14u47

Dank je wel voor de leuke reacties!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?